پارتیشن ام دی اف چیست؟
پارتیشن MDF در واقع نوعی دیوار یا جداکننده مدرن است که از جنس تخته فیبر با چگالی متوسط یا همان MDF بوده و برای تفکیک فضاهای داخلی مختلف در محیطهای تجاری، اداری و مسکونی استفاده میشود. پارتیشن یک سازه غیر دائمی است که برخلاف دیوارهای آجری و سنتی، در صورت نیاز میتوان به آسانی آن را جابجا نمود و یا از محیط مورد نظر حذف کرد؛ بدون آنکه نیاز باشد تغییرات اساسی در محیط ایجاد شود. این سازه وزن سبکی داشته و ظاهر چوبی، طبیعی و زیبای آن موجب میشود که دکوراسیون داخلی فضای مورد نظر شما جذابیت بیشتری بدست آورد.
امدیاف (MDF) از الیاف چوبی فشرده به همراه رزین استفاده میشود تا بتوان آن را در طرحها و رنگهای متنوع و مدرن جهت ساخت پارتیشن استفاده نمود. امدیاف به دلیل داشتن سطحی کاملا صاف، بدون ترک و هرگونه گره، جهت ساخت پارتیشن و رنگکاری، روکشگذاری و ایجاد طرحهای مختلف، یک انتخاب ایدهآل میباشد. برای ساخت اغلب پارتیشنهای ام دی اف از روکشهای مختلفی مانند لمینت یا رنگ استفاده میشود تا این پوشش مقاومت پارتیشن در برابر ضربه و رطوبت را افزایش دهد. این پارتیشن به دلیل داشتن وزن مناسب، نصب آسانتری نسبت به سایر انواع پارتیشن داشته و علاوه بر ایجاد یک فضای جداگانه و شخصی، موجب افزایش زیبایی فضای منزل و یا محیط کار شما میشود.
آشنایی با انواع پارتیشن ام دی اف
پارتیشنهای ام دی اف به دلیل داشتن انعطاف بالا در زمینه طراحی و نحوه نصب، میتوانند در انواع مختلفی ساخته شوند. هر یک از این پارتیشنها ویژگیهای منحصر به فردی داشته و در یک محل خاص کاربرد دارند. این پارتیشنها شامل موارد زیر میشوند:
پارتیشن MDF تک جداره
برای ساخت این نوع پارتیشن از یک لایه MDF با ضخامت 8 میلیمتر استفاده میشود که امکان جابجایی پس از نصب را دارد. این پارتیشن میتواند با ارتفاعهای مختلف و بدون نیاز به اتصال به سقف طراحی و ساخته شود، بدون آنکه دچار لغزش و جابجایی شود.
ویژگیهای پارتیشن MDF تکجداره
- وزن سبک
- امکان نصب راحت و سریع
- استفاده جهت جداسازی محیط به صورت موقت
- امکان استفاده از رنگها و طرحهای مختلف جهت ایجاد هماهنگی با دکوراسیون داخلی
کاربردهای پارتیشن MDF تکجداره
- منازل
- دفاتر کوچک
- فروشگاهها
پارتیشن MDF دوجداره
ام دی اف به کار رفته در ساخت این پارتیشن دو لایه بوده و ضخامت آن 16 میلیمتر است. فضای خالی میان دو لایه MDF جهت عایق کردن آن و یا سیمکشی و پنهان کردن سیمها از معرض دید، مورد استفاده قرار میگیرد. این پارتیشن برای محیطهایی مناسب است که به دلیل داشتن آلودگی صوتی و میزان رفت و آمد زیاد مراجعین، فضایی آرام و خصوصی برای کارکنان آن محیط وجود ندارد. زیرا پارتیشن MDF دوجداره عایق صدا بوده و مانع از رسیدن سر و صدا به فضای مورد نظر میشود. این پارتیشن نیازی به نگهدارنده و اتصال به سقف ندارد و میتواند به صورت کاملا ایستا مورد استفاده قرار گیرد.
ویژگیهای پارتیشن MDF دوجداره
- عایق صدا و حرارت
- دارای استحکام و مقاومت بالاتر
- امکان پنهان کردن سیمکشی در فضای داخلی پارتیشن
- امکان نصب سیستمهای تهویه یا عایق صوتی
کاربردهای پارتیشن MDF دوجداره
- محیطهای اداری
- اتاق کنفرانس
- دفاتر اداری
پارتیشن MDF با روکش لمینت
لمینت لایهای از جنس مواد مصنوعی است که بر روی سطح صاف MDF نصب میشود تا علاوه بر افزایش زیبایی و جذابیت آن، مقاومت پارتیشن را در مقابل رطوبت، خراش و ضربه بالا ببرد. نصب روکش لمینت بر روی پارتیشن MDF موجب صاف و صیقلی شدن آن شده و تمیزکاری و نگهداری آن را آسانتر میکند. علاوه بر این، روکش لمینت میتواند تنوع طرح و رنگ بالایی داشته باشد تا با هر نوع دکوراسیونی مطابقت پیدا کند.
ویژگیهای پارتیشن MDF با روکش لمینت
- دوام و طول عمر بالا
- مقرون به صرفه
- دارای ظاهری شیک و مدرن
- امکان استفاده در فضاهای شلوغ و پر رفت و آمد
- مقاوم در برابر رطوبت و هرگونه آسیب فیزیکی
- امکان تمیزکاری و نظافت آسان
کاربردهای پارتیشن MDF با روکش لمینت
- فضاهای تجاری و اداری
- فروشگاهها
- منازل مسکونی
- رستورانها و کافهها
- مراکز بهداشتی و درمانی
پارتیشن MDF با شیشه
پارتیشن ام دی اف را میتوان با انواع شیشه شفاف و نیمهشفاف ترکیب کرد و یک پارتیشن مدرن و زیبا ساخت. این ترکیب این اجازه را میدهد که نور فضای مورد نظر از طریق نور طبیعی تامین شده و نیازی به استفاده از لامپهای بیشتر و مصرف انرژی نباشد. جهت حفظ حریم خصوصی فضای ایجاد شده توسط پارتیشن ام دی اف و شیشه، میتوان از شیشههای طرحدار، نیمهشفاف یا مات و یا پردههای کرکرهای استفاده نمود. وجود شیشه در کنار ام دی اف، موجب میشود که در مقابل صدا عایق بهتری باشد.
ویژگیهای پارتیشن MDF با شیشه
- استحکام و ایمنی بالا
- افزایش میزان نور طبیعی در محیط
- امکان استفاده از انواع شیشههای متنوع مانند شفاف، مات، نیمهشفاف، دکوراتیو یا رنگی
- افزایش زیبایی و جذابیت محیط مورد نظر
- انعطافپذیری در طراحی
- عایق صوتی و انرژی
کاربردهای پارتیشن MDF با شیشه
- فضاهای اداری
- مراکز تجاری
- هتلها و رستورانها
- منازل مسکونی
- فروشگاهها
پارتیشن MDF ریلی یا کشویی
این پارتیشن به صورت ریلی یا متحرک است که امکان باز و بسته کردن آنها وجود دارد. این پارتیشن با ظاهر مدرن و بسیار کاربردی خود به صورت ریلی یا کشویی نصب شده و به کار برده میشود. پارتیشن ام دی اف ریلی این امکان را برای شما فراهم میکند که بتوانید به خوبی در فضای استفاده شده صرفهجویی کرده و به طراحی دکوراسیون داخلی محیط مورد نظر، انعطاف میبخشد.
ویژگیهای پارتیشن MDF ریلی
- استحکام و مقاومت بالا
- امکان جابجایی آسان
- صرفهجویی در فضای محیط مورد نظر
- امکان ساخت پارتیشن در طرح و جنس مختلف
- نصب سریع و آسان
- امکان جداسازی و تغییر فضا
- استفاده در فضاهای کوچک
- کاهش هزینههای ساخت دیوار ثابت
کاربردهای پارتیشن MDF ریلی
- منازل
- دفاتر اداری کوچک
- مراکز تجاری
پارتیشن MDF متحرک (مدولار)
این نوع پارتیشن ام دی اف در واقع به راحتی نصب شده و از قابلیت جابجایی آسان برخوردار است، به طوری که شما میتوانید به سرعت آن را در محیطی دیگر نصب نمایید. علاوه بر امکان جابجایی، پارتیشن ام دی اف مدولار از قابلیت تغییر شکل و تنظیم آن نیز برخوردار بوده و میتوان آن را با نیازهای مختلف در یک محیط سازگار کرد.
ویژگیهای پارتیشن MDF مدولار یا متحرک
- امکان ترکیب MDF با مواد دیگر
- قابلیت جابجایی آسان و سریع
- نصب و جداسازی راحت
- دارای تنوع در طرح و رنگهای مختلف
- دارای انعطاف بالا در طراحی فضا
- ایجاد حریم خصوصی
- نگهداری آسان و راحت
کاربردهای پارتیشن MDF مدولار یا متحرک
- فضاهای آموزشی
- مراکز اداری و تجاری
- منازل مسکونی
- فروشگاهها
ویژگیها و مشخصات فنی پارتیشن MDF اداری
این پارتیشنها از ویژگیهای منحصر به فرد بسیاری برخوردار هستند، به همین دلیل در میان افراد مختلف محبوبیت زیادی دارند. از جمله این ویژگیها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سبک و قابل حمل: این پارتیشنها وزن کمی دارند که همین امر موجب میشود که به راحتی بتوان آنها را جابجا و نصب نمود.
- دوام و استحکام بالا: ساختار فشرده الیاف چوبی ام دی اف موجب میشود که مقاومت بیشتری نسبت به چوبهای طبیعی داشته و بتواند به خوبی در برابر هرگونه ضربه و آسیب دوام آورد. بدین صورت طول عمر آن نیز بالاتر خواهد رفت.
- مقاومت مناسب در برابر رطوبت: به دلیل استفاده از پوششها و روکشهای مختلف بر روی ام دی اف، این پارتیشن در برابر رطوبت مقاومت پیدا میکند. به همین دلیل به راحتی میتوان آن را در فضاهای مرطوب مختلف همچون حمام یا آشپزخانه استفاده نمود.
- تنوع در طراحی و رنگ: پارتیشن ام دی اف میتواند در شکلها و فرمهای مختلف برش داده شده و طرحهای مختلف ایجاد شود. علاوه بر این، این پارتیشن را میتوان در رنگهای مختلف و متناسب با دکوراسیون داخلی فضای مد نظر خود انتخاب کرد تا بر زیبایی فضا بیافزاید.
- عایق صوتی و حرارت: چگالی مناسب و نسبتا بالای MDF به آن خاصیت عایق صوتی و حرارت بودن میدهد. به همین دلیل میتوان از آن برای ایجاد کردن یک فضای خصوصی و آرام استفاده نمود.
- سازگار با محیط زیست: این پارتیشن از الیاف و خردههای چوب و یا مواد بازیافتی ساخته میشود. برای ساخت پارتیشن ام دی اف در موارد بسیار محدودی از چوب طبیعی استفاده میشود؛ به همین دلیل این پارتیشن با محیط زیست سازگاری زیادی دارد.
- قیمت مناسب و مقرون به صرفه: قیمت پارتیشن ام دی اف نیز مانند سایر انواع پارتیشن متغیر است، اما میتوان گفت که نصب این پارتیشن مقرون به صرفهتر از سایر انواع است.
مشخصات فنی پارتیشن اداری ام دی اف
مشخصات فنی پارتیشن متناسب با نیازهای شما میتواند متفاوت باشد. به عنوان مثال ابعاد پارتیشن اساس شرایط فضای مورد نظر شما تعیین شده و یا ضخامت آن متناسب با تکجداره یا دوجداره بودن آن متغیر است. اما به طور کلی مشخصات فنی پارتیشن ام دی اف طراحی و ساخته شده در کارا پلاست شامل موارد زیر میباشند:
ضخامت پارتیشن |
بین 8 تا 18 میلیمتر |
چگالی پارتیشن |
600 تا 800 کیلوگرم بر متر مکعب |
انواع روکش قابل نصب بر روی پارتیشن |
روکش لمینت، رنگهای مخصوص |
ابعاد پارتیشن |
طول و عرض قابل سفارش، ارتفاع بین 1.5 تا 3 متر |
روشهای نصب پارتیشن |
دیواری (فیکس)، متحرک (ریلی یا مدولار) |
سیستمهای نصب پارتیشن |
ریلهای فلزی، اتصالات مغناطیسی، سیستمهای قفلدار |
قابلیتهای پارتیشن |
مقاوم در برابر رطوبت، عایق صدا و حرارت |
نصب پارتیشن ام دی اف چه کاربردهایی میتواند داشته باشد؟
چه طرحها و رنگهایی میتوان برای طراحی پارتیشن MDF استفاده نمود؟
پارتیشن ام دی اف منزل و اداری قابلیت طراحی و رنگآمیزی بالایی دارد، به همین دلیل میتوان آن را با رنگها و طرحهای مختلف، متناسب با دکوراسیون داخلی فضای مورد نظر تولید نمود. از جمله طرحهای قابل استفاده برای پارتیشن ام دی اف میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- طرحهای ساده: این پارتیشن با سطح صاف و بدون جزئیات خود میتواند برای تمام محیطهای کاری، اداری، تجاری و منازل مسکونی مناسب باشد. پارتیشن ام دی اف ساده به عنوان پارتیشن مدرن و مینیمال شناخته شده و میتواند با هر سبکی از طراحی داخلی همخوانی داشته باشد.
- طرحهای افقی یا عمودی: بهکار بردن طرحهای عمودی یا افقی بر روی پارتیشن، میتواند به فضا عمق و بعد ببخشد. بدین صورت متراژ فضای ایجاد شده نیز میتواند کوچکتر یا بزرگتر از آنچه که هست دیده شود.
- طرحهای طبیعی: در این نوع طراحی، از طرحهای طبیعی چوب استفاده میشود تا به آن حس طبیعی بودن، گرما و نزدیکی به طبیعت ببخشد. این طرح میتواند به فضای مورد نظر شما جذابیت خاصی ببخشد.
- طرحهای دکوراتیو: این پارتیشنها دارای نقش و نگار و الگوهای خاصی هستند که میتوانند بافتهای مختلفی داشته باشند. ایجاد برشهای لیزری و کارهای هنری بر روی پارتیشن ام دی اف، از جمله انواع طرحهای دکوراتیو میباشند.
- طرحهای ترکیبی: برای ایجاد چنین طرحهایی، از ترکیب MDF با سایر مواد از جمله فلز، شیشه و یا سنگ استفاده میشود. بدین صورت میتوان طرحهای مدرن، خاص و متفاوتی را ایجاد کرد.
علاوه بر این، رنگهای بسیار متنوعی را نیز میتوان برای پارتیشنهای ام دی اف استفاده نمود که با فضای داخلی منزل یا محیط کار شما هماهنگ باشد. این رنگها شامل موارد زیر میباشند:
- رنگهای خنثی: رنگهای خنثی در واقع به رنگهای خاکستری، بژ، سفید و کرم گفته میشود که میتوانند به راحتی با سایر رنگها ترکیب شوند. از رنگهای خنثی به عنوان رنگهای پایهای در ساخت پارتیشن امدیاف استفاده میشود که هماهنگ کردن آنها با سایر عناصر دکوراسیون به راحتی امکانپذیر خواهد بود.
- رنگهای تیره: رنگهای تیره همچون مشکی، آبی تیره، قهوهای تیره، خاکستری تیره به طول معمول در فضاهای رسمی و اداری به کار برده میشوند و میتوانند ظاهری مدرن و متفاوت به فضای شما ببخشند.
- رنگهای روشن و شاد: رنگهای سبز روشن، آبی آسمانی، قهوهای روشن و قرمز میتوانند به فضای شما انرژی و شادابی بخشیده و برای فضاهای آموزشی، خلاقانه و بازیافتی استفاده شوند.
- رنگهای مات و براق: رنگهایی که برای پارتیشن ام دی اف استفاده میشوند، میتوانند مات یا براق باشند. رنگ براق به فضا جلوهی شیک و مدرن بخشیده و پوششهای مات آرامش، سادگی و زیبایی را به محیط القا میکنند.
- رنگهای سفارشی: در بسیاری از موارد امکان سفارش و انتخاب رنگی خاص و متناسب با سلیقه شما وجود داشته و میتوانید به آسانی رنگ مورد نظر خود را به کارا پلاست سفارش دهید.
جهت نگهداری و افزایش طول عمر پارتیشن ام دی اف خود، نکات زیر را رعایت نمایید:
- تمیزکاری و نظافت منظم: پارتیشنهای خود را با مواد شوینده ملایم و معمولی تمیز نمایید. برای این کار تنها کافی است از یک دستمال نرم و مواد شوینده غیر خورنده و غیر الکلی استفاده نمایید تا MDF آسیب نبیند.
- جلوگیری از تجمع گرد و غبار: از قرار گرفتن گرد و غبار بر روی پارتیشن برای مدت زمان طولانی بپرهیزید تا آلودگیها و چربیها را به خود جذب نکند.
- محافظت از پارتیشن در برابر رطوبت: MDF به طور طبیعی در برابر رطوبت حساس بوده و نباید آب به داخل آن نفوذ کند. به همین دلیل باید از آن در برابر رطوبت محافظت نمایید. در صورتی که محیط مورد نظر شما رطوبت بالایی دارد، بهتر است از دستگاههای رطوبتگیر استفاده شود.
- اجتناب از وارد شدن فشار و ضربه شدید به پارتیشن: قرار دادن اجسام سنگین یا تیز بر روی پارتیشن موجب آسیب رساندن به آن میشود. برای جلوگیری از این کار میتوانید از محافظ استفاده نمایید تا ضربههای احتمالی را مهار کند.
- تنظیم دمای محیط: باید توجه داشته باشید که دما و رطوبت محیط به گونهای باشد که به پارتیشن آسیب نرساند. تغییرات شدید رطوبت و دما موجب انقباض و انبساط مداوم MDF شده و به آن آسیب میرساند.
- بازرسی دورهای: بهتر است به طور منظم اتصالات و لولاهای پارتیشن را بررسی کرده و در صورت نیاز آنها را سفت یا تعمیر نمایید. در صورت وجود آسیبهای کوچک، آن را تعمیر کرده و از گسترش آسیب جلوگیری کنید.
دریافت مشاوره خرید و نصب پارتیشن MDF از کارا دکور
تیم حرفهای مجموعه کارا دکور با داشتن تجربه و دانش فنی بالا، میتوانند به شما کمک کنند که بهترین نوع پارتیشن ام دی اف را متناسب با نیاز و شرایط محیط مورد نظر انتخاب نمایید. مشاوران ما در تمامی مراحل از انتخاب تا نصب پارتیشن شما را همراهی میکنند تا با بررسی و ارزیابی دقیق محیط منزل یا محل کار، در انتخاب مناسبترین طرح و مدل پارتیشن به شما یاری میرسانند. تیم مشاوره کارا دکور با بررسی و ارزیابی دقیق جزئیات فنی و با توجه به بودجه و نیاز شما، بهترین گزینه را جهت بهینهسازی فضا به شما ارائه میدهند. خدمات کارا دکور در زمینه مشاوره خرید و نصب پارتیشن MDF شامل موارد زیر میشوند:
- ارزیابی نیازهای شما و شرایط فضای مورد نظر
- ارائه پیشنهاد در زمینه انتخاب طرح و مدل مناسب
- بررسی بودجه شما و هزینههای احتمالی
- ارائه نمونهها و مدلهای فیزیکی یا تصویری
- مشاوره فنی و تخصصی
معایب نصب پارتیشن ام دی اف
- حساس به رطوبت: از مهمترین معایب پارتیشن ام دی اف، حساسیت آن نسبت به رطوبت است. این پارتیشن در صورت قرار گرفتن در معرض آب یا رطوبت، به مرور زمان آسیب میبیند. برای جلوگیری از این اتفاق میتوانید از روکشهای مناسب استفاده نمایید تا دوام و طول عمر پارتیشن را افزایش دهید.
- مقاومت کمتر در برابر ضربه: پارتیشن MDF نسبت به موادی همچون چوب طبیعی، مقاومت و دوام بسیار کمتری در برابر ضربه و فشار خواهد داشت. در صورت وارد شدن ضربههای سنگین به آن، دچار فرورفتگی یا ترک خوردگی میشود.
- نداشتن مقاومت در برابر آتش: به طور طبیعی این پارتیشن مقاومت زیادی در برابر آتش ندارد و در صورت قرار گرفتن در معرض حرارت یا آتش، دچار سوختگی میشود. به همین دلیل باید این پارتیشن را در محیطهایی نصب نمود که احتمال وجود آتشسوزی وجود نداشته باشد.
- عدم توانایی در انتقال نور: پارتیشن ام دی اف، توانایی انتقال نور را ندارد. اما در صورت نیاز به انتقال نور طبیعی، باید از طرحهای ترکیبی MDF و شیشه استفاده نمایید.
- نیاز به مراقبت و نگهداری: پارتیشن MDF در برابر خراش و لکه حساسیت زیادی دارد، به همین دلیل باید از روکشهای مقاوم برای آن استفاده شده و به خوبی نگهداری و مراقبت شود تا زیبایی ظاهری خود را از دست ندهد.
- دارای دوام کمتر نسبت به مواد طبیعی: ام دی اف در مقایسه با چوب طبیعی دوام و طول عمر کمتری دارد، به همین دلیل در صورت استفاده در شرایط جوی یا فیزیکی نامناسب، میتواند در کمترین زمان ممکن آسیب ببیند.
- عدم انعطافپذیری در بازسازی: در پارتیشنهای ثابت، پس از نصب آن جابجایی و تغییر مکان دشوار بوده و امکان دارد هنگام جابجایی دچار آسیب شود. در صورت نیاز به جابجایی، باید از سیستمهای مدولار که امکان جابجا شدن دارند، استفاده نمود.
مقایسه پارتیشن ام دی اف با سایر انواع پارتیشنها
همانطور که میدانید انواع بسیار متنوعی از پارتیشن وجود دارند که میتوان از آنها جهت تفکیک فضاهای مختلف استفاده نمود. این پارتیشنها ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارند و میتوانند در مقایسه با پارتیشن ام دی اف تفاوتها و شباهتهای بسیاری داشته باشند. در این بخش به مقایسه پارتیشن MDF با سایر انواع پارتیشن پرداخته و شباهتها و تفاوتهای آنها را بیان میکنیم.
1. مقایسه پارتیشن MDF با پارتیشن شیشهای
ویژگیهای قابل مقایسه پارتیشن ام دی اف و شیشهای شامل موارد زیر میشوند:
ظاهر و طراحی
- پارتیشن MDF: پارتیشن MDF ظاهری گرم و طبیعی دارد و میتوان با روکشهای مختلف، طرحهای مدرن یا کلاسیک به آن بخشید. اما این پارتیشن امکان انتقال نور را ندارد.
- پارتیشن شیشهای: این پارتیشن ظاهری شفاف و مدرن داشته و میتواند نور را به خوبی منتقل کند. بدین صورت باعث افزایش روشنایی طبیعی فضا شده و محیط را بازتر و بزرگتر نشان میدهد.
عایق صوتی و حرارت بودن
- پارتیشن MDF: این پارتیشن عایق حرارتی و صوتی نسبی بوده و میتواند از ورود و خروج صدا جلوگیری کند.
- پارتیشن شیشهای: پارتیشن شیشهای دوجداره عایق بسیار مناسبی در برابر صدا و حرارت بوده و عملکرد بهتری نسبت به پارتیشن ام دی اف دارد. اما پارتیشن شیشهای تک جداره در مقایسه با پارتیشن ام دی اف، عملکرد ضعیفتری دارد.
وزن و میزان استحکام پارتیشن
- پارتیشن MDF: وزن پارتیشن ام دی اف در مقایسه با پارتیشن شیشهای بسیار بیشتر خواهد بود و استحکام آن در برابر فشار و ضربه بالاتر است.
- پارتیشن شیشهای: پارتیشن شیشهای وزن سبکی داشته و استحکام آن در برابر ضربه کمتر است.
کاربردها
- پارتیشن MDF: از پارتیشن ام دی اف بیشتر در فضاهای اداری و خانگی استفاده میشود.
- پارتیشن شیشهای: این پارتیشن به دلیل امکان عبور دادن نور از خود، برای دفاتر اداری مدرن و زیبا کاربرد بیشتری دارد.
2. مقایسه پارتیشن MDF با پارتیشن آلومینیومی
از تفاوتها و شباهتهای پارتیشن ام دی اف با آلومینیومی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ظاهر و طراحی
- پارتیشن MDF: همانطور که گفتیم ظاهر این پارتیشن حس گرم و طبیعی به قضا میبخشد.
- پارتیشن آلومینیومی: پارتیشن آلومینیومی ظاهری مدرن و صنعتی داشته و بیشتر برای فضاهایی مناسب است که ماهیت اداری و تجاری دارند.
دوام و مقاومت پارتیشن
- پارتیشن MDF: این پارتیشن بر خلاف پارتیشن آلومینیومی نسبت به رطوبت و تغییرات شدید آب و هوایی حساستر است.
- پارتیشن آلومینیومی: پارتیشن آلومینیومی در برابر رطوبت، زنگ زدگی و تغییرات دما، مقاومت خوبی از خود نشان میدهد.
تفاوت وزن دو پارتیشن
- پارتیشن MDF: وزن این پارتیشن در مقایسه با آلومینیومی سنگینتر است.
- پارتیشن آلومینیومی: این پارتیشن علاوه بر داشتن وزن سبکتر، نصب آسانتری نیز دارد.
قابلیت بازیافت
- پارتیشن MDF: پارتیشن ام دی اف به دلیل عدم استفاده از چوب طبیعی، آسیب کمتری به محیط زیست میزند، اما غیر قابل بازیافت است.
- پارتیشن آلومینیومی: این پارتیشن به راحتی قابل بازیافت بوده و به طبیعت آسیب نمیرساند.
3. مقایسه پارتیشن MDF با پارتیشن PVC
از مقایسه پارتیشن ام دی اف و پی وی سی میتوان به موارد زیر پی برد:
ظاهر و طراحی
- پارتیشن MDF: ظاهر زیبای این پارتیشن به دلیل شبیهسازی بافت چوب، حس طبیعی به محیط مورد نظر میبخشد.
- پارتیشن PVC: ظاهر این پارتیشن پلاستیکی بوده و در اغلب موارد در فضاهای صنعتی و بهداشتی به کار برده میشود.
مقاومت به رطوبت
- پارتیشن MDF: همانطور که گفته شد پارتیشن ام دی اف نسبت به رطوبت و نفوذ آب حساس بوده و در صورت قرار گرفتن در برابر رطوبت، دچار آسیب میشود.
- پارتیشن PVC: این پارتیشن به دلیل داشتن روکش پی وی سی، در برابر آب و نفوذ رطوبت مقاوم بوده و میتواند در محیطهای مرطوب مانند حمام یا آشپزخانه استفاده شود.
وزن پارتیشنها
- پارتیشن MDF: وزن این پارتیشن سنگینتر است.
- پارتیشن PVC: وزن پارتیشن PVC در مقایسه با MDF سبکتر بوده و نصب آن آسان میباشد.
هزینه خرید و نصب
- پارتیشن MDF: پارتیشن ام دی اف به دلیل جنس و طراحی متفاوت از قیمت بالاتری برخوردار است.
- پارتیشن PVC: این پارتیشن یکی از انواع مقرون به صرفه است در پروژههای کمهزینه به کار برده میشود.
4. مقایسه پارتیشن MDF با پارتیشن چوبی
از جمله ویژگیهای پارتیشن ام دی اف و پارتیشن چوبی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ظاهر و طراحی
- پارتیشن MDF: این پارتیشن میتواند ظاهر طبیعی و گرم چوب را داشته باشد، اما در مقایسه با چوب طبیعی اصالتی نداشته و جلوه زیبایی نخواهد داشت.
- پارتیشن چوبی: حس گرما، طبیعی و لوکس بودن را میتوان به خوبی در این پارتیشن حس نمود.
دوام و مقاومت پارتیشن
- پارتیشن MDF: این پارتیشن در صورت نداشتن روکشهای مختلف در برابر فشار و ضربه مقاومت بالایی از خود نشان نداده و میتواند با خط و خراش آسیب ببیند.
- پارتیشن چوبی: در صورتی که چوب به کار رفته در این پارتیشن کیفیت و مقاومت خوبی داشته باشد، میتواند در برابر انواع ضربه و فشار بسیار با دوام باشد.
هزینه خرید و نصب
- پارتیشن MDF: هزینه ساخت و نصب پارتیشن ام دی اف نسبت به چوب طبیعی ارزانتر است.
- پارتیشن چوبی: به دلیل استفاده از چوب طبیعی در ساخت این پارتیشن، قیمت آن بیشتر از پارتیشن ام دی اف خواهد بود. در صورت انتخاب انواع چوبهای با کیفیت و کمیاب هزینه آن افزایش پیدا خواهد کرد.
5. مقایسه پارتیشن MDF با پارتیشن گچی
ظاهر و طراحی
- پارتیشن MDF: طراحی چوبی و زیبای این پارتیشن باعث میشود که بر جذابیت محیط مورد نظر افزوده شود.
- دیوار گچی: این دیوار ظاهری گچی و ساده داشته و میتوان تنها به وسیله رنگ یا کاغذ دیواری ظاهر آن را تغییر داد.
نحوه نصب
- پارتیشن MDF: نصب پارتیشن ام دی اف بسیار آسان و سریعتر بوده و انعطاف بیشتری برای اعمال تغییرات جزئی و مختلف دارد.
- دیوار گچی: نصب دیوار دشوارتر از پارتیشن بوده و نیازمند انجام مراحل ساخت و ساز و رنگآمیزی است. به همین دلیل زمان بیشتری برای ساخت آن نیاز است.
میزان انعطافپذیری
- پارتیشن MDF: پارتیشن خاصیت فرمپذیری و برش خوردن دارد، به همین دلیل به راحتی میتوان آن را در اشکال و طرحهای مختلف تهیه نمود.
- دیوار گچی: این دیوار انعطافپذیری بسیار کمتری داشته و پس از ساخت نمیتوان تغییرات خاصی در آن ایجاد کرد.
مراحل نصب پارتیشن ام دی اف در مکانهای مختلف
مراحل نصب پارتیشن به ترتیب شامل موارد زیر میشوند:
1. اندازهگیری فضا و طراحی
پیش از هر چیز ابتدا باید فضای مورد نظر را با دقت و به خوبی اندازهگیری کنید تا ابعاد محیط را بدست آورید. پس از آن باید یک طراحی و نقشه از پارتیشن تهیه شود تا تمام جزئیات محل نصب، تعداد بخشها، دربها و پنجرههای احتمالی و نحوه تقسیم فضا داخل آن مشخص شوند. برای این کار میتوان از نرمافزارهای سهبعدی نیز استفاده نمود.
2. انتخاب و آمادهسازی متریال مورد نظر
با توجه به نیاز و نوع فضا، باید MDF مورد نظر خود را با ضخامت، رنگ و طرح مناسب انتخاب نمایید. پس از آن قطعات ام دی اف باید مطابق نقشه طراحی شده برش داده و در کنار هم قرار گیرند.
3. نصب فریم و اسکلتبندی پارتیشن
اسکلتبندی یا فریم پارتیشن معمولا از پروفیلهای فلزی، چوبی و یا آلومینیومی انتخاب میشوند تا در محل نصب شده و به عنوان پایه اصلی قطعات MDF عمل کنند. بدین صورت پارتیشن محکم و پایدار خواهد بود. پس از آنکه نصب فریم به پایان رسید، باید به وسیله ابزار ترازسنج، تراز بودن آن بررسی شود.
4. نصب صفحات امدیاف
در این مرحله باید قطعات MDF به فریمها متصل شده و با پیچها و گیرههای خاص به یکدیگر متصل شوند. این قطعات باید به خوبی به فریم چسبیده و بین آنها فاصلهای وجود نداشته باشد. درزها و فواصل میان قطعات MDF و فریم باید با استفاده از نوارهای درزبندی و یا چسبهای مخصوص پر شوند.
5. نصب درب و پنجره (در صورت نیاز)
در صورتی که پارتیشن شما نیاز به درب و پنجره دارد، باید در این مرحله نصب شوند. نصب آنها باید با دقت بالا صورت گرفته و از باز و بسته شدن آنها بدون مشکل و گیر کردن به فریم اطمینان حاصل شود.
6. نصب روکش و لبهها
لبههای پارتیشن باید با نوارهای مخصوص پوشانده شوند تا از آسیب دیدن، شکستن و ایجاد خراش در آنها جلوگیری شود. علاوه بر این، این کار موجب میشود که ظاهر کار تمیز و حرفهای دیده شود. در صورتی که پارتیشن شما بدون روکش باشد باید در این مرحله روکش مورد نظر نصب شود.
7. نصب ابزارهای جانبی
در این مرحله قفلها، دستگیرهها، کابلها و سیستمهای روشنایی نصب شوند. برای این یراق آلات باید از محصولات با کیفیت، زیبا و مناسب استفاده شود.
8. بررسی، تنظیم و تست نهایی
در انتها باید تمامی اجزا بررسی شود تا از صحت نصب آن اطمینان حاصل شده و تمامی دربها و پنجرهها اطمینان حاصل شود. علاوه بر این سطح پارتیشن باید صاف، یکدست و کاملا بینقص باشد. همچنین بررسی شود که پارتیشن استحکام و پایداری لازم را دارد یا نه، و هیچ قطعهای شل یا ناپایدار نباشد.
9. تحویل کار به مشتری
زمانی که نصب و بررسیهای لازم به پایان رسید، پارتیشن به مشتری تحویل داده شده و توضیحات لازم به ایشان ارائه میشود.
مدت زمان به اتمام رسیدن نصب و اجرای پارتیشن MDF به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد؛ به همین دلیل امکان تعیین زمان مشخص برای این کار وجود ندارد. این فاکتورها شامل موارد زیر میشوند:
-
اندازه و مقیاس پروژه
- نوع پارتیشن MDF
- میزان پیچیدگی طرح
- سفارشی یا آماده بودن پارتیشن
- میزان تجربه تیم نصاب
- شرایط محیطی و میزان آمادگی فضا جهت نصب پارتیشن